Speeltoestellen


Op Fort Drakensteijn is veel te beleven. We verklappen hier alvast een paar spannende speeltoestellen.

Het Fort:

Het Fort van Drakensteijn is de ingang van de speeltuin. De twee torens zijn zowel lopend als in een rolstoel deels te 'beklimmen'. Natuurlijk zit er tussen de torens een brug! Via de brede glijbaan kan je aan het avontuur op beginnen.

Water- en zandspeelplaats:

We hopen dat de problemen met de waterpompen binnenkort opgelost zijn zodat er deze zomer weer met water gespeeld kan worden: Lekker kliederen met water en zand. Misschien wel zandkastelen bouwen of taartjes bakken. De waterpomp zorgt voor stromend water. Ook rolstoelgebruikers kunnen goed "uit de voeten" over de stevige ondergrond. In 2010 is er een aparte zandtafel geplaatst, zodat ook kinderen in een rolstoel met zand kunnen spelen.

Doorgangspoorten:

Spannende poorten van touwen en kettingen. Je kunt er aan hangen, voelen, naar luisteren én doorheen lopen of rijden. De poorten prikkelen je zintuigen en staan over het pad.

Zeshoekschommel:

Met wel zes vriendjes of vriendinnetjes in een schommel! Er hangen ook vier autobanden en er zijn twee blauwe schommelkuipen. Soms worden kuipen stukgemaakt en moeten we even sparen voor een nieuwe.

Draaimolen:

De tofste draaimolen van Nederland! Met rolstoel en al op de draaischijf. Lekker draaierig worden. Natuurlijk is er wel een veiligheidsbeugel.


Lijkt het je wat? Kom dan snel naar Fort Drakensteijn en ontdek nog meer geheimen.

activiteiten.html
samen.html
toegankelijk.html
fotos/fotos.html
plattegrond.html
route.html
contact.html
links.html
kinderboerderijhethoefblad.nl.html
heemtuin.html
beheer.html
restaurant.html
speeltuin.html
fotos/fotos.html